Özel Tasarım Tabela Nasıl Yapılır?

Milenyum çağı ile birlikte özel tasarım tabela çeşitlerinde de bir artış, bir yükseliş yaşanmaya başladı. Bunda en önemli etkiyi dijital baskı unsurlarının ucuz ve rahat yoldan tabelacılık dünyasına girmesi etken olmaktadır. Buna göre öncelikli olarak tabelalar tasarım evrelerinden geçirilmektedir. Tabelada yer alacak sözcüklerin ve logoların yerleştirilmesi bilgisayar üzerinden yapılır. Gerekli ölçüler alınır. Örneğin tabelanın üzerinde uzun bir cümle ya da kelime sayısı fazla olan bir tanıtım bülteni yazılacaksa tabela kare değil dikdörtgen değil; dar değil geniş bir alanda kullanılmaktadır.
Genel olarak özel tasarım tabela çeşitleri siparişlere göre yapılmaktadır. Ölçüler sabit olup tasarıma etki eden koreografi, yazı puntoları ve renk tercihleri her zaman için değişkenlik gösterebilir. Dijital baskı ve diğer unsurların kullanmasından sonra belli başlı özelliklere sahip tabelalar son halini almaktadır. Sektör içerisinde kişiye özel ve kurumlara özel tabelalar yapılmaktadır. Özellikle piyasa içerisinde yeni olan ve kendi marka değerini yükseltmek isteyen kurumlar bu tarz tabelalar yaptırarak sektörde reklam ve duyuru işlerini de kendilerine has tabelalardan yaptırmaktadır. Aynı zamanda kendine özgü tasarımlara sahip olan tabelaların yapım aşamasında grafik tasarımcılar da çalışmaktadır.

Özel Tasarım Tabela Yaptırmak İsteyenlere

Sektör içerisinde özel tasarım tabela yaptırmak isteyen kişi ve kurumlar bu alanda bu tür ürünlerin faydalarını görebilmektedir. Özel tasarımlı tabelaya sahip mekanlar her zaman daha ilgi çekici olmaktadır. Standartların ötesinde, daha önce hiç yapılmamış olan süs ve renk bileşenleri ile birlikte kişinin özel tabelalar kullanması çok daha fazla potansiyel müşterinin dikkatini çekmekte ve marketlerin marka değerlerini de otomatik olarak arttırmaktadır.

Özel Tasarım Tabela Türleri

Özel tasarımlara sahip olan tabelalar tamamen kullanılan malzemenin çeşitliliğine göre farklılık göstermektedir. Ahşap tabelaların üzerine eskitme tekniği ile birlikte daha önce hiç yapılmamış ve tamamen özgün içeriklere sahip olan modellemeler yapılmaktadır. Bunun dışında pleksi malzemesi kullanılarak elde edilen malzemelerin dış yüzeyi ve renk kaplamaları da tamamen kişiye ve kurumlara özel olarak yaptırılıp işlev görmektedir. Işıklı ve ışıksız tabelalar da tamamen özel tasarımlara ev sahipliği yapabilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fotoblok Baskı Ankara

Ostim Reklam

Ostim Tabela Firması